De FIA heeft besloten dat de Pirelli-tests van de 2e vrije training van de GP van Japan 2022 worden verzet naar Mexico. Daardoor hebben de F1-teams anderhalf uur de tijd om data te verzamelen voor de race op zondag. Voor Mick Schumacher gaat deze vlieger niet op. Hij beschadigde zijn Haas zo erg tijdens VT1 op Suzuka dat hij niet in actie komt tijdens de tweede training.

Aan het begin van de sessie zijn de coureurs genoodzaakt om de verfoeide full wets te gebruiken. Er lijkt dan ook meer water van achter de auto’s op te spatten dan tijdens de eerste training. Voorzichtig komen er een paar coureurs op de baan tijdens het eerste half uur, maar het merendeel blijft binnen omdat een foutje altijd op de loer ligt op een nat Suzuka.

Latifi vergeet waar hij heen moet

Vervolgens krijgen we een herhaling voorgeschoteld van Nicholas Latifi. In een uitloopronde komt hij op de laatste chicane af. In plaats van de chicane gaat Latifi een bocht eerder naar rechts. Hij meldt over de boordradio dat hij dacht dat er wat met de auto aan de hand was en daarom zijn auto er wilde parkeren, maar de beelden doen anders vermoeden.

Max Verstappen komt pas in actie wanneer het droog genoeg is voor de intermediates. Dat doet hij omdat het zondag volgens de voorspellingen wel gaat regenen, maar niet zo erg als vandaag. Daarnaast doen de teams er in het algemeen alles aan om maar niet op de full wet-banden te rijden, omdat ze te weinig grip geven en het te lang duurt voordat ze goed gaan werken.

De listigste bocht van het natte circuit blijkt Degner 1 te zijn. Het is de knik naar rechts na de S-bochten. Je komt er met veel snelheid aan en de baan loopt er naar beneden af waardoor je er extra hard in de ankers moet. Verschillende coureurs weten ternauwernood hun auto daar op de baan te houden, behalve Tsunoda. Hij komt in het grind maar heeft genoeg snelheid om er ook direct uit te rijden.

Belangrijke informatie voor zondag

Naarmate het droger wordt, slijten de voorbanden harder dan verwacht. Dat kan nog voor interessante momenten gaan zorgen op zondag. De coureurs komen voor een dilemma te staan: rijd je door op inters om er een slick van te maken of heb je nieuwe profiel nodig om water af te voeren? Deze training rijden de zilverpijlen de snelste tijden gevolgd door beide Red Bulls.

2e vrije training van de GP van Japan 2022

  1. George Russell
  2. Lewis Hamilton
  3. Max Verstappen
  4. Sergio Pérez
  5. Kevin Magnussen

Hoe laat begint F1 op Suzuka?

Zaterdag
3e vrije training: 05:00 uur – 06:00 uur
Kwalificatie: 08:00 uur – 09:00 uur

Zondag
Race: 07:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie