Net als in de 1e vrije training, hebben de coureurs ook nu weer moeite om grip te vinden op het circuit. We zien meerdere blokkerende remmen en Leclerc spint bij het ingaan van de bocht. Waar deze foutjes allemaal onbestraft blijven, is dat bij Albon niet het geval. Hij spint zijn Red Bull bij bocht 7 en glijdt daarbij de muur in. De training zit er al na 15 minuten op voor de Thaise coureur.

Nadat de Red Bull is opgeruimd, kan de training weer verder gaan. Eerst wordt er nog vooral op de medium banden gereden. Tijdens die racesimulaties weet Verstappen zich goed te mengen met de snelle Ferrari’s.

Vettel en Leclerc lijken afstand van de rest van het veld te nemen als ze met de zachte banden aan de kwalificatiesimulatie beginnen. Hier weet Verstappen echter weer mee te komen door iets meer dan een tiende achter de tijd van Vettel te komen.

De Mercedes heeft het ondertussen een stuk moeilijker om snelheid te vinden in Mexico-stad. Zowel met hardere als met zachtere banden blijven Hamilton en Bottas achter de Ferrari’s en de overgebleven Red Bull. Zoals het er nu naar uitziet, zal Hamilton regenbuien nodig hebben om zijn zesde kampioenschap hier veilig te stellen.

Als het droog blijft, zullen de banden de doorslaggevende factor zijn in de race. Alle coureurs hebben het erg moeilijk om de bandendegradatie onder controle te houden. Het rubber slijt erg snel, waardoor bijvoorbeeld zachte banden maar enkele ronden meegaan. Het wordt dus een uitdaging om de banden dit weekend in leven te houden.

2e vrije training van de GP van Mexico 2019

01. Sebastian Vettel
02. Max Verstappen
03. Charles Leclerc
04. Valtteri Bottas
05. Lewis Hamilton

Data en tijden van de GP van Mexico 2019

Zaterdag 26 oktober 2019
3e vrije training: 17:00 – 18:00 uur
Kwalificatie: 20:00 – 21:00 uur

Zondag 27 oktober 2019
Race: 20.10 – 22.10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)