‘Stop, stop, stop’, klinkt het als antwoord vanuit de pitstraat als antwoord op Hamilton zodra de coureur meldt dat hij vermogen mist. Hamilton zet zijn Mercedes stil op de baan en het motorgeluid wordt direct vervangen door gejoel van de Nederlandse fans. Binnen enkele minuten verschijnt er weer een rode vlag tijdens een vrije training in Nederland. Dit keer geeft de indicator op de F1-auto aan dat het veilig is om de auto aan te raken en de auto kan van het circuit worden gehaald.

De sessie gaat vlot door

In de 2e vrije training van de GP van Nederland zakken de rondetijden al snel. In deze training willen teams alvast wat kwalificatie-simulaties draaien, zodat ze morgen de snelst mogelijk tijd neer kunnen zetten. De kwalificatie is op Circuit Zandvoort cruciaal, omdat er maar weinig inhaalmogelijkheden zijn. Ongeveer halverwege de training zitten de tijden al een seconde onder die van de vorige training.

Mazespin onderbreek de snelle ronde van Max

Wanneer de helft van de training erop zit, besluit Nikita Mazepin de zandbak dichterbij te bekijken. Dit gebeurt precies wanneer Verstappen net een beetje tempo wil maken na zijn out-lap. Wederom worden de rode vlaggen tevoorschijn gehaald. Op dat moment staat Verstappen vijfde, onder Gasly, Alonso, Bottas en Ocon. Gelukkig duurt ook deze rode vlag niet heel lang en de resterende coureurs kunnen de baan op.

Red Bull heeft geen tijd meer om een ronde met weinig brandstof te maken. Dat betekent dat Verstappen geen allesvernietigende tijd meer neer kan zetten. Zo blijft Leclerc bovenaan de lijst staan, met Sainz eronder. Ocon en Bottas gaan Verstappen voor, die zelf op de vijfde plek staat. Aan het einde van de sessie meldt Mercedes dat de motor van Lewis een probleem had met het oliesysteem. Of de motor te repareren is, is nog niet bekend.

2e vrije training van de GP van Nederland 2021

01. Leclerc
02. Sainz
03. Ocon
04. Bottas
05. Verstappen

Data en tijden van de GP van Nederland 2021

Zaterdag 4 september 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 5 september 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie