Net als in de eerste training van dit weekend, kunnen de coureurs ook in de 2e vrije training van de GP van Oostenrijk 2021 met de nieuwe Pirelli-banden testen. De coureurs wisselen nu echter al snel naar de medium banden en later naar de softs. Op de testbanden en de mediums zet Verstappen zijn goed vorm op de Red Bull Ring voort en staat hij gelijk weer bovenaan het rondetijdenbord.

Mercedes sneller op de zachte banden

Als de coureurs wisselen naar de zachte banden, lijkt Mercedes eindelijk in vorm te komen. Op dit snelle rubber dat vorig weekend niet beschikbaar was, zet Hamilton opeens de snelste tijd neer met teamgenoot Bottas achter zich. Verstappen wordt dan terug verwezen naar de derde plek. Het lijkt dus een moeilijkere kwalificatie voor Verstappen te gaan worden dan vorig weekend.

Tot slot kiest het grootste deel van de grid ervoor om nog even racesimulaties met meer brandstof te rijden. Tijdens deze simulaties lijkt Verstappen weer net wat sneller te zijn dan de Mercedessen. Bij dit programma wordt het de coureurs wel wat lastiger gemaakt. Het begint namelijk zachtjes te regenen, waardoor de baan minder grip biedt. Hamilton blokkeert daardoor zijn remmen en vliegt van de baan in bocht vier. Hij kan door de grindbak heen komen en zijn weg vervolgen. Tijdens de racesimulaties lijkt Verstappen weer net wat sneller te zijn dan de Mercedessen.

2e vrije training van de GP van Oostenrijk 2021

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Lance Stroll
05. Sebastian Vettel

Data en tijden van de GP van Oostenrijk 2021

Zaterdag 3 juli 2021
3e vrije training: 12:00 uur ā€“ 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur ā€“ 16:00 uur

Zondag 4 juli 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)