Er is al nieuws vanuit Qatar voordat de 2e training van start gaat. Mercedes heeft na afloop van Brazilië een verzoek ingediend bij de FIA om nogmaals naar het incident in bocht vier te kijken waarbij Verstappen en Hamilton van de baan gingen. Destijds waren de onboard-beelden van Verstappen niet beschikbaar. Toen de beelden wel verschenen, dacht Mercedes genoeg bewijs te hebben om Max een straf aan te smeren. Het verzoek werd vlak voor de training echter van tafel geveegd door de FIA, dus dat incident krijgt geen staartje.

Eerder vandaag waren de tijden niet geheel representatief omdat de zon nog op het circuit stond te bakken. Tijdens de kwalificatie en de race zal het donker zijn en daarom een stuk koeler. Dat is nu ook het geval. Daarom zijn de omstandigheden op de baan nu ook zoals ze zaterdag en zondag zullen zijn. Deze 2e training zal een iets beter beeld geven van zondag. Maar zoals altijd: van een training kun je geen conclusies trekken.

In deze training ziet het er vooral goed uit voor Valtteri Bottas. De Fin heeft een voorsprong van ruim drie tienden op Verstappen. Het gat naar Hamilton is zelfs nog iets groter. Pierre Gasly neemt voor de tweede keer vandaag P2 zijn rekening. De verschillen zijn dus zo groot dat het erop lijkt dat de teams nog niet het achterste van hun tong laten zien. Het zal tot het laatste moment spannend blijven in Qatar.

2e vrije training van de GP van Qatar 2021

01. Valtteri Bottas
02. Pierre Gasly
03. Max Verstappen
04. Lewis Hamilton
05. Lando Norris

Data en tijden van de GP van Qatar 2021

Zaterdag 20 november 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 21 november 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie