Al snel in de 2e vrije training van de GP van Rusland 2021 laat Red Bull weten dat Verstappen een nieuwe motor krijgt dit weekend. Dat betekent dat hij gridstraffen incasseert en zondag achteraan start. Mercedes lijkt dus een makkelijk weekend te krijgen in Sotsji, aangezien zij het snelst waren in de eerste training. Toch kan er nog veel regen komen dit weekend, dus er is nog van alles mogelijk.

De eerste rode vlag van dit weekend verschijnt na een half uur. Antonio Giovinazzi verliest de achterkant van zijn Alfa Romeo in de bochtige laatste sector en raakt de muur. Zijn achtervleugel kan bij het grof vuil en dat deel van het circuit moet opgeruimd worden. Na iets meer dan tien minuten kan de sessie weer verder gaan.

Verstappen wil meer topsnelheid

Dat laatste deel van de training wordt vooral gebruikt door de coureurs om racesimulaties te rijden. Verstappen zegt over de radio dat hij niemand kan inhalen met zoveel downforce. Max wil dus iets meer topsnelheid dan hij nu heeft, maar als hij dat krijgt zal er een beetje downforce moeten worden ingeleverd. Dat zou bij een regenrace nadelig zijn.

2e vrije training van de GP van Rusland 2021

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Pierre Gasly
04. Lando Norris
05. Esteban Ocon

Data en tijden van de GP van Rusland 2021

Zaterdag 25 september 2021
3e vrije training: 11:00 uur – 12:00 uur
Kwalificatie: 14:00 uur – 15:00 uur

Zondag 26 september 2021
Race: 14:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)