In de eerste vrije training in Saoedi-Arabië had Verstappen moeite met de zachte banden op dit gloednieuwe stratencircuit. Als Verstappen deze training op de medium banden begint, zijn er nog geen problemen voor de Nederlander.

Later in de training krijgt Max weer de zachte banden met de rode streep onder zijn auto. Over de radio meldt hij dat hij dan weer hetzelfde probleem als eerst heeft. Zijn team reageert dat hij een extra ronde kan doen op de zachte banden, maar dat het wel ten koste van de racesimulaties zal gaan. Verstappen zegt daarop dat hem dat niet uitmaakt. De Nederlander vindt de kwalificatie dit weekend dus een stuk belangrijker dan de race op zondag.

Vervolgens kan Verstappen ook geen indruk maken met zijn extra snelle ronde. Hij weet dan niet verder te komen dan de vierde plek. Red Bull zal dus nog hard aan het werken om Verstappen een goede auto voor de kwalifcatie te geven.

Daarna richten de coureurs zich op de racesimulaties. Ook daar lijkt Mercedes het snelst te zijn. De sessie wordt echter vroegtijdig beëindigd omdat Charles Leclerc met grote snelheid de muur in vliegt. Zijn Ferrari ligt in puin en een rode vlag is het gevolg. De monteurs van Ferrari mogen dus flink aan het werk vanavond.

Megacrash van Charles Leclerc

2e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië 2021

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Pierre Gasly
04. Max Verstappen
05. Fernando Alonso

Data en tijden van de GP van Saoedi-Arabië 2021

Zaterdag 4 december 2021
3e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 5 december 2021
Race: 18:30 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie