Vanochtend was Valtteri Bottas de snelste coureur in Barcelona. Verstappen en Hamilton volgden hem op de voet. Als de tweede sessie begint, gaan de Mercedessen vrolijk verder waar ze gebleven zijn. Met de medium-banden gaan ze zes tienden sneller dan Verstappen. Dat is een stuk meer dan het zou moeten zijn, dus het lijkt erop dat Verstappen wat extra brandstof aan boord had of de motor iets had teruggeschroefd, waardoor hij langzamer ging.

Daarna wisselen vrijwel alle coureurs weer naar de zachte banden. Deze banden geven meer snelheid en minder levensduur. Verstappen maakt in zijn rondje op de zachte banden een foutje, waardoor hij geen snelle ronde meer kan rijden op deze zachte banden. De achterstand blijft daardoor hetzelfde ten opzichte van de Mercedessen. Zowel de Alpines, als de Ferrari’s en de Alpha Tauri’s zijn allemaal sneller dan de twee Red Bulls.

In het laatste deel rijden de coureurs racesimulaties, waarbij ze meerdere ronden achter elkaar rijden om te kijken wat hun snelheid in de race zal zijn. Daarbij weten Verstappen en Pérez wel iets dichter in de buurt te komen van de tijden van de Mercs. De Red Bulls rijden echter wel op de snellere banden, dus is het lastig om goede vergelijking te maken. Het is te hopen dat er veel zandzakken in de auto van Verstappen liggen, anders gaan we zondag een saaie race zien, waarbij de Mercedessen de rest van het veld ver achter zich laten.

2e vrije training van de GP van Spanje 2021

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Charles Leclerc
04. Esteban Ocon
05. Fernando Alonso

Data en tijden van de GP van Spanje 2021

Zaterdag 8 mei 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 9 mei 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)