Eerder vandaag was Max Verstappen de snelste coureur op een droge Red Bull Ring. Als de 2e vrije training van de GP van Stiermarken 2021 van start gaat, is het ook nog droog, maar snel daarna begint het licht te regenen. De coureurs proberen dan snel een aantal rondes te rijden voordat ze naar de intermediates moeten wisselen. Dat blijkt uiteindelijk niet nodig: de regen zet niet door en iedereen rijdt het hele uur op slicks.

In de ochtendsessie zagen we Carlos Sainz spinnen tijdens het verlaten van de pitstraat. Valtteri Bottas gaat zelfs nog een stapje verder. Als hij net nieuwe banden heeft, doet hij een burnout om zijn banden op te warmen. Zijn Mercedes voelt zich vandaag echter meer een Mustang, want hij geeft te veel gas en spint in de pitstraat. In tegenstelling tot een Mustang weet hij gelukkig wel omstanders te ontwijken. Toch is Bottas niet de enige die achterstevoren staat in deze sessie. Door de lichte regen is de baan verraderlijk geworden en we zien een aantal coureurs van de baan gaan. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Bottas bijna bij de McLaren-garage naar binnen reed.

Aan het einde van de training is Verstappen weer het snelst. De gereden tijden lijken echter nog niet helemaal representatief te zijn voor de rest van het weekend. Ricciardo en Ocon staan namelijk op de tweede en derde plek. De coureurs die de snelste tijden reden in deze sessie, kozen dus vooral het juiste moment om de baan op te gaan. Dat juiste moment vinden kan wel goed van pas komen dit weekend, want de regen blijft het hele weekend rond het circuit hangen.

Bottas spint in de pitstraat

2e vrije training van de GP van Stiermarken 2021

01. Max Verstappen
02. Daniel Ricciardo
03. Esteban Ocon
04. Lewis Hamilton
05. Fernando Alonso

Data en tijden van de GP van Stiermarken 2021

Zaterdag 26 juni 2021
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 27 juni 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie