Ondanks dat Verstappen morgen ver naar achteren moet starten vanwege een gridstraf, wist hij toch de snelste tijd neer te zetten in de 2e training. Hij werd gevolgd door de Ferrari van Leclerc. In deze 3e vrije training van de GP van België doen de topteams het nog rustig aan in het eerste half uur. We zien vooral teams uit de achterhoede en de middenmoot op de baan. Daarbij zijn Alfa Romeo en Aston Martin snel.

In het tweede half uur komen de Red Bulls, Ferrari’s en Mercedessen de baan op. Eerst zijn het Sainz en Leclerc die naar de top van het rondetijdenbord gaan, gevolgd door Pérez die de eerste plek pakt. Ook Verstappen gaat later naar P1. Al wordt hij wel onderzocht door de raceleiding omdat hij iemand inhaalde terwijl er een gele vlag was. De raceleiding oordeelt dat Max onschuldig is. Hamilton en Russell kunnen ondertussen nog niet veel snelheid vinden.

Aan het einde van de training proberen een aantal coureurs de tijd van Verstappen te verbeteren. Leclerc gaat daarbij iets te hard en maakt een foutje. Hij glijdt door de grindbak en raakt licht de muur. Hij kan zonder al te veel schade wegrijden, maar er komt wel een rode vlag.

Na de onderbreking kan iedereen nog één snel rondje rijden. Pérez is de enige die de tijd van Verstappen kan verbeteren en eindigt deze sessie daarmee op P1. Hij rijdt daarmee een goede generale repetitie voor de kwalificatie, waar hij een goede kans heeft om pole position te pakken.

3e vrije training van de GP van België 2022

  1. Sergio Pérez
  2. Max Verstappen
  3. Carlos Sainz
  4. Lando Norris
  5. Fernando Alonso

Hoe laat begint F1 op Spa?

Zaterdag
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie