Gisteren werd de eerste vrije training verstoord door een natte baan, waardoor de teams weinig relevante data konden verzamelen. Vandaag is de temperatuur nog vrij laag, waardoor de teams in het begin van deze derde vrije training eerst wachten totdat de baan iets warmer wordt.

Om zich voor te bereiden op de kwalificatie rijden vrijwel alle coureurs op de soft banden en focussen ze zich op de enkele snelle rondes. Eerst is het stuivertje wisselen tussen Ferrari en Mercedes bovenaan het rondetijdenbord. Maar als Verstappen voor een snelle ronde gaat, schiet hij gelijk naar P1 met een voorsprong van vier tienden.

De tijden worden echter steeds sneller als er meer rubber op het circuit komt en er meer benzine uit de tank gaat. Uiteindelijk is Hamilton het snelst rond Interlagos. Daarachter zit Verstappen op een achterstand van twee honderdsten. Ook Vettel maakt vanmiddag een goede kans op pole position en eindigt op P4. Voor Leclerc zit pole position er niet in, omdat hij een gridstraf van 10 plaatsen krijgt.

Verstappen zal het onderste uit de kan moeten halen als hij pole position wil pakken. Als de Ferrari’s en Mercedessen het vermogen opvoeren tijdens de kwalificatie, zal Verstappen in het nadeel zijn. Hij zal de meeste tijdswinst moeten pakken in de tweede sector, waar de Red Bull vandaag erg sterk was.

3e vrije training van de GP van Brazilië 2019

01. Lewis Hamilton
02. Max Verstappen
03. Charles Leclerc
04. Sebastian Vettel
05. Alexander Albon

Data en tijden van de GP van Brazilië 2019

Zaterdag 16 november 2019
Kwalificatie: 19:00 – 20:00 uur

Zondag 17 november 2019
Race: 18:10 – 20:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)