Gisteren zag Ferrari er het sterkst uit tijdens de eerste twee vrije trainingen. Met name de long runs waren sneller dan die van Mercedes. Toch zette Bottas uiteindelijk de snelste tijd van de dag neer, dus er moet door beide teams een hoop werk gedaan worden in de 3e vrije training van de GP van China 2019.

Lange tijd staat Vettel bovenaan, maar uiteindelijk is het Bottas die de snelste tijd van deze vrije training neerzet. Zowel Hamilton als Vettel maken tijdens hun laatste snelle ronde een foutje die hun tijden beïnvloedt. De strijd om pole position kan dus nog alle kanten opgaan.

Ondertussen ziet het ernaar uit dat Red Bull het lastig gaat krijgen tijdens de kwalificatie later deze ochtend. Verstappen heeft een achterstand van 1,6 seconde op Bottas. De aandacht zal dus voor het team wederom uitgaan naar de racesnelheid op de zondag.

Vlak voor het einde van de 3e vrije training rijdt rookie Albon zijn Toro Rosso op volle snelheid de muur in bij het uitkomen van de laatste bocht. Hij gaat iets buiten de baan en kan niet voldoende herstellen. Zijn auto is vervolgens een wrak dat naar alle waarschijnlijkheid niet op tijd klaar gaat zijn voor de kwalificatie.

3e vrije training van de GP van China 2019

1 Bottas Mercedes
2 Vettel Ferrari
3 Leclerc Ferrari
4 Hamilton Mercedes
5 Hulkenberg Renault
6 Raikkonen Alfa Romeo
7 Verstappen Red Bull
8 Sainz McLaren
9 Albon Toro Rosso
10 Kvyat Toro Rosso

Programma GP van China 2019

Zaterdag 13 april 2019
Kwalificatie: 08:00 – 09:00 uur

Zondag 14 april 2019
Race: 08:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie