Gisteren moest Max Verstappen het grootste gedeelte van de 2e vrije training vanaf de zijlijn toekijken door een kapotte aandrijfas. Vandaag zal hij dus wat van die verloren tijd in moeten halen tijdens de 3e vrije training van de GP van Emilia-Romagna 2021. Dat wordt echter wel wat lastiger gemaakt doordat de temperatuur nog vrij laag ligt.

Na 25 minuten komen Verstappen en Hamilton naar buiten om zijn rondes te rijden. Ze kunnen nog geen snelle rondes rijden, want er komt meteen een rode vlag omdat Latifi crasht en de voorvleugel van zijn Williams eraf rijdt. Na vijf minuten kan de training weer hervat worden.

In het laatste half uur worden de tijden steeds sneller als de temperatuur stijgt en er meer rubber op het asfalt komt. Verstappen weet uiteindelijk als snelst rond Imola te gaan. Norris zet zijn McLaren op P2 in deze training. Hamilton en Bottas staan respectievelijk op P3 en P8, dus er zit waarschijnlijk nog meer snelheid in de Mercedes als we gaan kwalificeren voor de race. Later vanmiddag zien we of Verstappen weer pole position kan pakken.

3e vrije training van de GP van Emilia-Romagna 2021

01. Max Verstappen
02. Lando Norris
03. Lewis Hamilton
04. Sergio Pérez
05. Charles Leclerc

Data en tijden van de GP van Emilia-Romagna 2021

Zaterdag 17 april 2021
Kwalificatie: 14:00 uur – 16:00 uur

Zondag 18 april 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)