Gisteren was Max Verstappen het snelst in de tweede training in Frankrijk. Toch was Red Bull nog niet helemaal tevreden met de auto. Daarom hebben zij en de andere teams nog de nodige aanpassingen gemaakt om het maximale uit de auto te halen. De teams hebben echter geen haast om de veranderingen aan de set-up te testen, want het eerste kwartier zien we bijna geen auto’s op de baan.

Als de coureurs met de snelle tijden beginnen, is Verstappen in het begin gelijk weer het snelst. Mercedes weet even terug te slaan met een snelle tijd. Dan werpen de aanpassingen die Red Bull vannacht heeft gemaakt zijn vruchten af.  Aan het einde van deze derde training verpulvert Verstappen de snelste tijd van Bottas met ruim zeven tienden.

Hamilton heeft het dit weekend een stuk moeilijker. Hij rijdt al sinds gisteren achter zijn teamgenoot en heeft nu ook bijna een seconde achterstand op Verstappen. Lewis heeft echter al eerder laten zien dat hij een bliksemsnelle kwalificatieronde uit de hoge hoed kan toveren, dus Verstappen moet nog niet te vroeg juichen.

3e vrije training van de GP van Frankrijk 2021

01. Max Verstappen
02. Valtteri Bottas
03. Carlos Sainz
04. Sergio Pérez
05. Lewis Hamilton

Data en tijden van de GP van Frankrijk 2021

Zaterdag 19 juni 2021
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 20 juni 2021
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie