Als de sessie begint is het droog op de Hungaroring, maar is er wel een kans van 90 procent op regen voor het komende uur. Uiteindelijk komt die regen niet. Toch moeten de teams veel verloren tijd van gisteren goedmaken, daarom is het gelijk druk aan het begin van deze 3e vrije training.

De twee Mercedessen voeren dan weer het rondetijdenbord aan, maar het is dit weekend niet Red Bull die het dichtst achter de zwarte pijlen zit. Red Bull lijkt de afstelling van de auto dit weekend maar niet op orde te krijgen. Daardoor is de auto onberekenbaar, waardoor Verstappen in het begin ruim een seconde achter de snelste tijd van Mercedes zit.

Tegen het einde van de training laat Verstappen zijn ophanging veranderen. Daarmee komt hij dichter in de buurt, maar aan het einde van de training klaagt Verstappen nog steeds over onderstuur en zit hij 0,647 seconde achter de snelste tijd van Mercedes. Dat is slechts genoeg voor de zesde tijd. Albon komt zelfs niet verder dan P12.

Wellicht kan een natte kwalificatie de huidige verhoudingen nog omgooien, maar anders lijkt het erop dat het een moeilijke kwalificatie gaat worden voor Red Bull.

3e vrije training van de GP van Hongarije 2020

01. Valtteri Bottas
02. Lewis Hamilton
03. Sergio Perez
04. Charles Leclerc
05. Lance Stroll

Data en tijden van de GP van Hongarije 2020

Zaterdag 18 juli 2020
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 19 juli 2020
Race: 15:10 uur

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG, McLaren, Racing Point

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)