Gisteren wist Mercedes de vrijdag als snelst af te sluiten met een goede tijd van Hamilton. Vanochtend maakte Mercedes bekend dat Hamilton nog minimaal twee jaar snelle rondjes voor het team mag rijden. Het contract van de zevenvoudig wereldkampioen loopt nu minimaal tot het einde van 2023 bij Mercedes.

Verstappen is weer het snelst

In de eerste helft van deze training rijdt iedereen op de nieuwe testbanden die waarschijnlijk binnenkort ingevoerd worden. Daarna krijg de auto’s zachte bandenĀ  en kunnen de coureurs voor de kwalificatie oefenen. Verstappen herstelt dan gelijk zijn minder snelle tijd van gisteren. Hij weet net onder de Ć©Ć©n minuut en vijf seconden te blijven, waardoor hij bijna een halve seconde voorsprong heeft op Hamilton.

Bottas en Hamilton weten later in deze 3e vrije training van de GP van Oostenrijk 2021 nog wel iets sneller te gaan. Maar als Verstappen ook nog een keer naar buiten gaat voor een snel rondje wordt het gat alleen maar groter. Het laatste snelle rondje van Hamilton telde echter niet omdat hij de limieten van de baan overschreed. Maar zelfs met dat rondje was de achterstand nog vier tienden geweest.

Verstappen lijkt dus een groot voordeel voor de kwalificatie te hebben. Mercedes zal de trukendoos open moeten trekken als ze morgen op pole position willen starten.

3e vrije training van de GP van Oostenrijk 2021

01. Max Verstappen
02. Valtteri Bottas
03. Lewis Hamilton
04. Pierre Gasly
05. Antonio Giovinazzi

Data en tijden van de GP van Oostenrijk 2021

Zaterdag 3 juli 2021
Kwalificatie: 15:00 uur ā€“ 16:00 uur

Zondag 4 juli 2021
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)