Wat een race, mensen. Wat een race. De Grand Prix van Brazilië verdient, nee: schreeuwt meer dan enige voorgaande F1-wedstrijd om enige nadere duiding. Hoewel de uitslag het niet direct doet vermoeden, is de F1-wereld op zijn kop gezet en in tweeën gescheurd – er is een wereld vóór Brazilië en een wereld na Brazilië. En dat leidt wat ons betreft tot de volgende ‘definitieve conclusies na Brazilië’. preview

Na Brazilië 1: Max is koning

Wisten we allemaal al, maar nu kan echt niemand er omheen. Je hoeft echt geen oranje bril op te hebben om te weten dat er gisteren maar één onbetwiste heerser was: Max Verstappen. Niemand reed in die eindeloze regen zoals hij, er was zelfs helemaal niemand die ook maar in de buurt kwam. De manier waarop hij Rosberg voorbijging, waarop hij Vettel deklasseerde, waarop hij Räïkkönën liet staan… De manier waarop hij maar 16 ronden nodig had om van de 16e naar de 3e plek op te stomen: hier werd geschiedenis geschreven. Het was fenomenaal.

Na Brazilië 2: We moeten ons allemaal bekeren tot een godsdienst met een Regengod

Regenraces zijn top. Dat wisten we allemaal ook al, maar nu weten we het zeker. Ja, het was een lange zit, maar op deze manier hoefden we tenminste niet naar het Nederlands Elftal te kijken. Gezien het gegarandeerde spektakel, stellen wij voor dat het volgend seizoen elke race regent. Om de weergoden daartoe over te halen, zou het kunnen helpen als we ons massaal bekeren tot een godsdienst met een Regengod, zodat we een leuk dansje kunnen doen of zo. We zijn nog op zoek naar een geschikte religie. Geïnteresseerde godsdiensten kunnen zich melden via redactie@topgear.nl. Woestijngodsdiensten zijn, wegens bewezen nutteloosheid want gortdroog, van deelname uitgesloten.

Na Brazilië 3: Massa was dé zielepoot

Je rijdt je op één na laatste race, op je thuiscircuit, en dan rij je je auto finaal aan barrels. Als het niet zo zielig was, zou je je rot lachen.

Na Brazilië 4: De strategiemeneer van Red Bull moet wat minder Red Bull drinken

Wat zou er zijn gebeurd als de heren van Red Bull Racing die lekker droog zaten, NIET hadden besloten dat Max het maar eens op intermediates moest proberen, waardoor hij werd opgezadeld met twee overbodige pitstops? Zou hij dan gewonnen hebben? Het zou zomaar kunnen. Sterker: we hebben het vermoeden dat Max dan alweer met beker, volkslied en de slappe lach op het vliegtuig naar Nederland zou zitten als Hamilton over de finish kwam. Ofwel: dat hyperactieve bandengewissel is nergens goed voor. Een blikje kauwgomballensap is op z’n tijd best lekker, maar dit is het ultieme bewijs dat je er ook te veel van kunt drinken.

Na Brazilië 5: Vettel moet een nieuwe auto: een Ferraripla

Geen TopGear-lijstje is compleet zonder een Fiat Multipla. En Sebastian Vettel was alwéér aan het huilebalken dat hem groot onrecht werd aangedaan. Tel die twee bij elkaar op, en je krijgt Vettels nieuwe auto: een Ferraripla. Een paar goede redenen: 1) dan heeft onze favoriete kleutercoureur eindelijk eens echt recht tot klagen. 2) Dan hoeft hij Max niet overál de schuld van te geven. 3) Dan rijdt Räïkkönën ook in een Ferraripla; als die ‘m dan weer eens met 250 km/u tegen een muur aanzet, doet hij iedereen een plezier.      
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie