De dagen beginnen te tellen voor Red Bull-coureur Sergio Pérez. Zijn contract loopt tot en met het einde van 2024. Hij is dan 35 jaar oud. Wil Red Bull in 2025 nog door met de veteraan? Of geeft het team Daniel Ricciardo nog een kans? Volgens de teambaas van AlphaTauri moet Red Bull het bij het zusterteam zoeken. Franz Tost denkt dat Yuki Tsunoda weleens de volgende teamgenoot van Verstappen kan worden.

Volgens Tost laat Tsunoda dit jaar zien dat hij progressie boekt. Tegen GPFans zegt hij: ‘Het is niet zijn fout dat we niet competitief zijn. […] Alles wat ik kan zeggen is dat Yuki op de goede weg is. Hij is op elk vlak verbeterd, maar ik denk dat hij in 2024 weer bij AlphaTauri moet rijden.’ Een jaar later zou Tsunoda volgens Tost wel klaar zijn om de volgende teamgenoot van Verstappen te worden.

Wat laat Verstappen achter als hij stopt?

Max Verstappen blijft in ieder geval nog even hangen bij Red Bull. Hij heeft een contract tot 2028. De vraag is echter wat Verstappen daarna gaat doen. De Nederlander heeft al meerdere keren laten vallen dat hij zichzelf niet eindeloos lang in de F1 ziet rijden. Red Bull zal dus ook moeten gaan bouwen aan het team na de Verstappen-periode.

Daarvoor kan Red Bull in de eigen opleiding vissen. Op dit moment is het team goed vertegenwoordigd in de F2 met coureurs Dennis Hauger, Ayumu Iwasa, Isack Hadjar, Jak Crawford en Enzo Fittipaldi. En dan heeft Red Bull ook nog Sebastian Montoya, zoon van oud-F1-coureur Juan Pablo, in de F3 rijden. De keuze is dus reuze – maar zit er een volgende leider bij die het succes van Verstappen kan voortzetten?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)