Met het vertrek van Porsche en Audi uit de LMP1-klasse vertrok een hoop rivaliteit en spektakel uit een van de spannendste races van het jaar. Toyota won de 24 uur van Le Mans met gemak. De FIA moest dus op zoek naar een nieuwe publiekstrekker.

Ze vonden het antwoord in een nieuwe klasse voor hybride-hypercars in 2020 voor het World Endurance Championship (WEC), waar de 24 uur van Le Mans onderdeel van is. Koenigsegg en Toyota toonden al interesse en Aston Martin vertelt TopGear nu dat ook zij interesse hebben in de nieuwe Le Mans-raceklasse.

Zal Aston Martin meedoen aan de hypercar-klasse van Le Mans?

Voor Marek Reichman, Vice President bij Aston Martin, is het een logische stap: ‘Waarom zouden we niet geïnteresseerd zijn om mee te doen aan de hypercar-klasse van Le Mans? We hebben nog niets officieel aangekondigd of nog niets gezegd, maar natuurlijk, we racen auto’s.’ De interesse is er dus duidelijk.

En racen doen ze zeker, ook in het WEC. Met de Vantage boeken ze veel succes, maar met de toekomstige middenmotor-modellen – Valkyrie, de 003 en Vanquish – heeft Aston nog sterker geschut tot zijn beschikking. We kunnen een titanenstrijd verwachten als Aston Martin mee gaat doen aan de hypercar-klasse van Le Mans.

Koenigsegg heeft nog een appeltje te schillen

Christian von Koenigsegg heeft nog ongedane zaken in het WEC. In 2007 werd de CCGT gebouwd met als doel om Le Mans te winnen. Echter, door een aanpassing van het reglement mocht de auto niet meer meedoen en bleef het bij een prototype. ‘We zouden het leuk vinden om daarheen te gaan en te racen’, vertelde Christian ons vorig jaar. ‘We zijn erg opgewonden – eindelijk, er is een kans.’

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie