Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu wordt het bevestigd: Audi gaat in 2026 motoren leveren aan het Sauber F1-team. Eerder dit jaar maakte Alfa Romeo bekend dat ze het Zwitserse F1-team zouden verlaten. Dit maakt de weg vrij voor de intreding voor het Duitse merk. Tot 2026 blijven de motoren komen van Ferrari met het Alfa Romeo-label.

Al eerder maakte Audi Formula Sport-baas, Adam Baker, bekend wat de doelstelling van Audi in de F1 is. Met de deelname van Audi in de F1 nemen we dus afscheid van Alfa Romeo, een F1-merk met nogal een verleden. Toen de officiële F1-jaartelling begon, domineerde Alfa Romeo de autosport. Met de prachtige Alfetta’s pakte Alfa Romeo de eerste twee F1-wereldkampioenschappen met Farina en Fangio.

Audi in de F1

Ook Audi heeft een F1-verleden. Voordat er gesproken werd van een officieel wereldkampioenschap, reden de coureurs als Bernd Rosenmeyer en Tazio Nuvolari met een Auto Union. Dat merk werd opgezet door vier Duitse autofabrikanten: DKW, Horch, Wanderer en Audi. Het ontwerp van de auto kwam van ene Ferdinand Porsche.

Dat is overigens al eventjes geleden. In 1936 won Rosenmeyer drie van de vier races die meetelden voor het kampioenschap. Nu, bijna 100 jaar later, is Audi terug. We kijken erg uit naar de kleurstelling waarmee de ontwerpers op de proppen komen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie