Het doorverkopen van tickets voor de GP van Nederland op Circuit Zandvoort is volgens de organisatie niet toegestaan. Verhandelde tickets verliezen hun geldigheid als duidelijk is dat de tickets van hand zijn gewisseld. Alleen het officiële Marktplaats-achtige kanaal van de Dutch GP staat doorverkopen toe. Het Rotterdamse bedrijf Mijn Luxe Bucketlist vond naar eigen zeggen een manier om toch de kaarten door te verkopen, en wel voor 99.500 euro.

Het bedrijf bouwt een heel pakket om de kaarten heen. Kopers krijgen onder meer drie dagen toegang, twee overnachtingen, een plekje in de Founders Race, een VIP-parkeerplaats, kans om een selfie te maken op het podium op zaterdag, een ontmoeting met de winnaar van de race, Dutch GP Founder-kleding en een rondleiding van een voormalig F1-coureur. Klinkt verder totaal niet als het Fyre Festival. Het bedrijf bemachtigde naar eigen zeggen kaarten van een van de sponsoren van de race. Deze kaarten staan nog niet op naam en kunnen daarom verhandeld worden.

Het bedrijf Mijn Luxe Bucketlist beweert bij hoog en laag dat zijn aanbod legaal is, maar de organisatie van het F1-weekend is het daar niet mee eens. ‘Het mag niet’, zegt Simon Keijzer van Dutch Grand Prix tegen het AD. ‘We gaan het oplossen. En we leggen onze sponsors nog eens uit dat zij hun toegangsbewijzen niet mogen doorverkopen.’ Het bedrijf zegt bewijzen aan de krant te hebben aangeleverd dat ze niet de boel aan het oplichten zijn.

Ontmoeting met de paus, en meer

Naast het ‘Meest Exclusieve F1 Arrangement’ biedt het bedrijf ook diverse ontmoetingen aan met bijna alle ‘celebrities’ (en ja, het bedrijf zet beroemdheden tussen aanhalingstekens). Zo kun je een meeting regelen met de paus, Lewis Hamilton, Ronaldo of Messi. Een lunch met Tim Cook, de CEO van Apple, of een persoonlijke kennismaking met Beyoncé staat ook in het aanbod. Prijzen hiervoor beginnen bij 5.000 euro per persoon en voor Messi betaal je bijvoorbeeld 55.000 euro.

Foto: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie