De geruchtenmolen van de Formule 1 draaide al langer op volle toeren. De eerste puzzelstukjes vielen al toen Kimi Räikkönen zijn vertrek aankondigde aan het eind van dit seizoen. Zijn team bevestigt nu dat Valtteri Bottas naar Alfa Romeo gaat en Räikkönens stoeltje volgend jaar zal overnemen in een meerjarige deal. De weg lijkt nu vrij te zijn voor George Russell om volgend jaar de overstap naar Mercedes te maken.

De carrière van Bottas bij Mercedes

In 2017 kwam Bottas naar Mercedes om de vertrekkende Nico Rosberg te vervangen. Sindsdien heeft hij negen overwinningen gepakt voor het team. De laatste overwinning voor Bottas was vorig jaar in Rusland. Daarna bleek het steeds moeilijker voor de Fin om het tempo van Hamilton en Verstappen in de race bij te benen. En met een opkomend talent als George Russell, die een Williams op plekken zet waar ie normaal niet zou komen, is het stoeltje onhoudbaar geworden voor Bottas.

Gisteren werd Bottas nog derde in de GP van Nederland. Hij zag Max en Lewis al snel aan de horizon verdwijnen. Alleen toen Max eerder een pitstop maakte en er op de baan voorbij moest, kon Bottas nog even racen.

Racet Bottas volgend jaar naast een Nederlander?

Ook Nyck de Vries wordt al even aan een stoeltje bij het team van Alfa Romeo gekoppeld. De kans is dus zeker aanwezig dat Bottas volgend jaar de teamgenoot van De Vries wordt. Het zal interessant zijn om te zien hoe snel de ervaren coureur en de F1-rookie zullen zijn. Maar zover is het nog niet. Het is waarschijnlijk dat de eerstvolgende aankondiging die van Russell naar Mercedes wordt.

Valtteri Bottas naar Alfa Romeo

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie