Circuit Zandvoort en de provincie opereren onder het motto ‘liever smeken om vergeving dan vragen om toestemming’. En liever Kips leverworst dan gewone leverworst, maar dat laatste is slechts een aanname. Milieu-organisaties zijn namelijk boos. Nu zijn ze dat in principe altijd, want als alles goed zou gaan, zit hun taak er op. Ze hebben er een extra reden bij, want Circuit Zandvoort verbouwt zonder daarvoor vergunningen te hebben.

Volgens RTL Z erkent de provincie dat er werkzaamheden worden uitgevoerd zonder dat de vergunningen en ontheffingen al verleend zijn. Zo zou het circuit een stuk duin geschoven hebben tegen amfibieschermen aan, wat ‘het aantasten van een aardkundig monument’ zou zijn. Volgens de milieu-organisaties is het leefgebied van de beschermde zandhagedis en rugstreeppad nu kapotgemaakt, wat natuurlijk best zielig is.

De organisaties vrezen nu voor verdere gevolgen, onder meer door de toename van stikstof en geluidoverlast. De organisaties stelden een brief op die eind deze maand besproken kan worden tijdens een vergadering van de commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid van de provincie Noord-Holland.

Foto: Verbouwingen in Zandvoort in 2017, toen werd er nieuw asfalt gelegd.

Reacties

 • Nigel M. heeft op 24 oktober 2019 geschreven:

  De in Amesterdam beruchte huisjesmelker Benno van Oranje Nassau vult ondertussen zijn zakken met subsidiegeld en donaties, De mensen welke het circuit in slechte tijden in leven hebben gehouden worden inmiddels de wacht aangezegd En na één F1 wedstrijd is het historisch circuit naar de gallemiezen, blijft de gemeente Zandvoort met de schade zitten. En lacht Benno in zijn vastgoed vuistje.

  Reageer
 • Ed heeft op 24 oktober 2019 geschreven:

  Groot gelijk kut milieu organisaties ..
  Pff soms moet je verder

  Reageer
 • SS heeft op 22 oktober 2019 geschreven:

  Reclame code commissie inmiddels ingelicht…

  Reageer
 • max heeft op 22 oktober 2019 geschreven:

  weg met die zooi in nederland

  • Henk Scheerooren heeft op 26 oktober 2019 geschreven:

   Nou nou, zooi?
   Dit is toch TopGear?
   Voor auto’s en alles wat er mee te maken heeft. Laat ze maar bouwen, en rap een beetje.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)