De eerste slag om de Dutch GP is gewonnen en ook slag twee is voor Circuit Zandvoort (of zoals Chase Carey het uitspreekt: ‘Zandervort’). Na de drempel hagedissen & padden, heeft ook het stikstofprobleem geen effect op de terugkomst van de Formule 1 in Nederland.

De aanklacht van MOB en Stichting Duinbehoud

Volgens Stichting Duinbehoud en Mobilisation for the Environment is de vergunning die de provincie Noord-Holland aan het circuit verleent, verre van zorgvuldig tot stand gekomen. Er zou volgens deze milieuorganisaties teveel tijdsdruk staan op het gereed maken van Circuit Zandvoort voor de Dutch GP. Milieuraadsman Valentijn Wösten wil dat de GP naar 2021 gaat. Misschien is hij gewoon een fan van het nieuwe design van de auto’s.

Dit is volgens de directeur van de Dutch GP, Robert van Overdijk, niet mogelijk omdat er geen clausule is die het mogelijk maakt om de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort een jaar later plaats te laten vinden. Daarnaast voegt Van Overdijk eraan toe dat er nog niet zoiets was als een stikstofcrisis op het moment van het zetten van de handtekeningen door F1 en Circuit Zandvoort.

’Ik zie alleen maar winnaars’

Robert van Overdijk is zeer tevreden over deze uitspraak. ‘Ruim drie miljoen Max Verstappen-fans krijgen een GP van Nederland, een sportevenement van wereldformaat. De Nederlandse economie krijgt een economische impuls van 100 miljoen euro en de milieubewegingen hebben het voor elkaar gekregen dat het circuit ons emissieplafond met veertig procent terugbrengen. Ik zie alleen maar winnaars’, zegt Van Overdijk tegen Noord-Hollands Dagblad.

Dus, wat is het volgende obstakel voor Circuit Zandvoort? Er moet gesproken worden over een nieuw onderwerp: vogels. Die zouden volgens vogelwerkgroepen doof worden van de Formule 1. Of hier ook een rechtszaak over komt, is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Circuit Zandvoort vanaf maandag de schop in het circuit mag zetten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear