In F1’s eigen podcast, Beyond the Grid, komt een voor ons langverwachte gast langs: Daniel Ricciardo. Hij vertelt over zijn jeugd en over zijn overstap van Red Bull naar Renault. Ook zegt hij wat over de crash tussen hem en Verstappen tijdens de GP van Azerbeidzjan 2018, waarbij hij geen blad voor de mond neemt. Als presentator Tom Clarkson het onderwerp Baku 2018 aansnijdt, wil Ricciardo aanvankelijk terugkrabbelen, maar hij vindt het uiteindelijk wel oké om erover te praten. ‘Het is immers een Formule 1-podcast’, zegt hij nog lacherig.

Teamgenoot of niet: het is hard tegen hard

‘Ik zat ook gewoon helemaal in het moment. Je bent aan het vechten, en ja, het is je teamgenoot, maar ik zie iedereen gewoon als een tegenstander. Teamgenoot of niet: we gaan hard tegen hard racen en dat is wat het is.’ Uiteindelijk doet Ricciardo eerder dan Verstappen zijn pitstop, wat tot grote ergernis van de Australiër niet de juiste strategie blijkt te zijn. Ricciardo vond dat hij recht had op zijn plekje, en kaartte het aan via de radio.

‘Ik dacht, ja jongens, ik heb hier het harde werk geleverd: ik heb hem ingehaald en nu zit hij weer voor me. Ik hoopte dat ze me voor lieten gaan want anders krijgen we hetzelfde eindresultaat. Dus dat vroeg ik over de boordradio en mijn engineer vertelde me dat er geen teamorders waren en dat ik het maar opnieuw moest doen.’ Met aanmoedigingen van zijn race-engineer gaat Ricciardo voor een inhaalmanoeuvre door een schijnbeweging te maken achter Verstappen om hem in de val te lokken.

‘Ik denk dat mijn schijnbeweging lukte, ik ging van de buitenkant naar de binnenkant waardoor Max de deur dichtgooide en we crashten. Ik dacht eigenlijk alleen maar: wat maakt het uit? Het was meer woede dan teleurstelling om het verlies van de punten. En ik had gewoon zoiets van, ach joh, ik zeg het nu ook maar, ik dacht gewoon f**k you, jongens’, waarbij het grove taalgebruik aan Red Bull gericht was. Zou dit de druppel zijn geweest waardoor hij de overstap maakte naar Renault?

Foto: Renault Sport Media

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)