Daniel Ricciardo is zijn weddenschap van vorig jaar nog niet vergeten. Als de coureur voor Renault een podium zou rijden, dan moest teambaas Cyril Abiteboul een tattoo laten zetten. Het lukte Ricciardo om twee podia te scoren. En hoewel Abiteboul niet langer de teambaas is van het Franse F1-team dat nu Alpine heet, gaat de tatoeage er nog wel komen. Dat vertelde Ricciardo in ieder geval vorige maand nog aan Motorsport.com. Tot het zover is, richt Ricciardo alvast zijn pijlen op de volgende weddenschap – met zijn huidige teambaas bij McLaren, Zak Brown.

NASCAR

De Australiër kreeg Zak niet zover om een tattoo te laten zetten. Wel hebben McLaren F1 en Zak Brown iets anders gevonden om Ricciardo te motiveren. De coureur is namelijk groot fan van NASCAR en laat het nou net zo zijn dat Zak Brown een klassieke NASCAR-racer in zijn collectie heeft staan. Als Ricciardo voor McLaren een podium scoort, mag hij een rondje rijden in een Chevrolet Monte Carlo uit 1984 met Wrangler-bestickering. Deze auto werd destijds bestuurd door de in 2001 verongelukte NASCAR-legende Dale Earnhardt Sr.

Een van Ricciardo’s helden

Earnhardt is een van Ricciardo’s helden, samen met Ayrton Senna en Valentino Rossi. The Intimidator, zoals hij werd genoemd, reed met startnummer 3 – hetzelfde nummer waarmee Ricciardo nu rijdt. Eerder liet de McLaren-coureur al vallen dat hij best een carrière in NASCAR zou overwegen als hij geen stoeltje meer kan krijgen in de F1. Voor nu krijgt hij alvast een schaalmodel van de NASCAR-racer van Zak Brown. Op de keerzijde van de weddenschap – wat hij als tegenprestatie moet doen als hij geen podium scoort – moet Ricciardo nog even broeden.

Daniel Ricciardo sluit weddenschap met Zak Brown

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie