Historisch gezien is het niet zo gek dat F1-teams die achteraan de grid staan uit het niets verdwijnen en niet meer terugkomen. Het fictieve achterhoedeteam Apex GP doet even niet mee, maar om een heel andere reden. De F1-film met Brad Pitt wordt tijdelijk stopgezet. Noem het een Pittstop. Niet door financiële problemen, maar door de staking in Hollywood zijn de opnames van Apex gestaakt.

En dat is best jammer, want Pitt en zijn collega’s trokken veel bekijks in Silverstone. Het neppe F1-team had er eigen personeel, een eigen hospitality, een eigen pitbox en zelfs twee F1-auto’s. Oké, het waren dan wel F2-auto’s met een F1-jas, maar dat was het met blote oog bijna niet te zien.

Wordt Zandvoort uit de film geschrapt?

Het is niet duidelijk wat de staking betekent voor de rest van de film. Ook kan niemand nog zeggen hoe lang Hollywood nog het werk neerlegt. De volgende opnames stonden gepland in Zandvoort. De GP van Nederland wordt heus niet uitgesteld voor Pitt en consorten, dus wellicht dat de scènes in Nederland wel geschrapt worden. Of worden ze later opgenomen en aangevuld met beeld uit de echte GP?

Waarom wordt de F1-film van Brad Pitt tijdelijk stopgezet?

De stakingen zijn het werk van de Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA), de belangenverenigingen voor acteurs en radio-dj’s in Amerika. Zij roepen de 160.000 leden op om niet te werken. Dit is om aandacht te vragen voor het salaris alle medewerkers, maar ook de dreiging van AI is een factor.

Nog even het plot van de F1-film. Sonny Hayes (het karakter van Brad Pitt) en Joshua Pearce (het karakter van Damson Idris) rijden voor het kleinste en minst succesvolle F1-team, Apex GP. Hayes komt terug uit zijn pensioen na een succesvolle racecarrière terwijl Pearce juist een aanstormend talent is. Wat denk je dat we als eerste zullen zien: deze F1-film of het einde van de winstreeks van Verstappen?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie