Nu weet Mercedes-AMG het zeker: de One komt in 2021. Toch? Iemand die er zeker in gaat rijden is Lewis Hamilton. Hij heeft een aandeel gehad in de afstelling van de straatlegale supercar. In een korte video geeft de Brit een update over zijn nieuwe liefde, terwijl de Mercedes-AMG One op het circuit rondscheurt. ‘Ik heb nog niet in de auto gereden, maar ik heb de motor mede ontwikkeld. Daar ben ik best trots op’, vertelde Hamilton ons al eerder.

‘Met de motor uit deze auto heb ik het kampioenschap (van 2018) gewonnen. Het rijgedrag, de levering van het vermogen en wanneer dat vermogen erin komt – aan al dat soort zaken heb ik meegeholpen. Het wordt geweldig om die auto te bezitten’, zegt de kampioen. De 1,6-liter V6-turbo produceert, samen met een team elektromotoren, meer dan 1.000 pk. Daarmee moet de AMG-One van 0 naar 200 km/u gaan in minder dan zes seconden en wil Mercedes dat zijn topsnelheid hoger ligt dan 350 km/u. We kijken er nog steeds reikhalzend naar uit.

De camouflage-wrap op dit ontwikkelingsmodel lijkt ons ook wel een geinige voor de optielijst. Een keer wat anders dan dat Mercedes-zilver is niet verkeerd, nietwaar? We krijgen ook een flits te zien van de binnenkant van de One. Laten we hopen dat ze nog wat doen aan dat stuurtje en de middenconsole. En krijg je dat mannetje met zijn laptop er gratis bij? Luister hieronder kort naar de V6, die vrij aardig klinkt als de F1-auto’s die we kennen. Jammer alleen van dat (te luide) muziekje erdoorheen.

Mercedes AMG-One op het circuit

Advertentie

Reacties

  • Max verstappen heeft op 8 januari 2020 geschreven:

    Topper. Ik spaar al!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie