Max Verstappen die niet naar de opdracht van zijn team luistert, dat hebben we in het verleden eerder gezien. Toen hij nog samen met Carlos Sainz voor Toro Rosso reed, werd hem ook verzocht om zijn teamgenoot voorbij te laten. Toen antwoordde hij ook met een duidelijke ‘no!’, en daar speelde ook iets achter de schermen.

Gisteren liet Verstappen duidelijk van zich horen. Hij kreeg het verzoek om vlak voor de finish Pérez voorbij te laten, zodat hij genoeg punten zou krijgen om Leclerc in te halen in het wereldkampioenschap. Max liet pas na de finish weten dat hij dit niet meer wilde horen en dat hij zo zijn redenen had om Pérez niet voorbij te laten.

Pérez zat in zijn emotie

Pérez was natuurlijk teleurgesteld en boos. Hij bedankte sarcastisch het team en deelde een sneer uit naar Verstappen. Horner verontschuldigde zich bij de Mexicaanse coureur en wilde de situatie achter gesloten deuren bespreken. Als teambaas is dat heel lastig. Ook is het lastig om te weten welke afspraken er gemaakt zijn.

Als er geen afspraken waren, dan had Verstappen aan de kant moeten gaan. Het verhaal gaat nu dat Pérez met opzet zijn auto in de muur heeft geparkeerd in Monaco, met als doel dat hij pole zou pakken. Was het een echte crash, dan is het balen, want dit gebeurde ook met Leclerc het jaar ervoor.

De data liegt niet over de crash van Pérez

Maar als je de data terugkijkt, wat ik vanochtend deed, is er geen twijfel mogelijk dat hij het expres heeft gedaan. Dat heeft hij ook aan het team bevestigd. Max heeft dat ook te horen gekregen en was daar niet van gecharmeerd. Verstappen heeft dat geparkeerd en heeft nu gezegd ‘what goes around, comes around’.

En als dat zijn principes zijn, dan begrijp ik Max heel goed. Zeker als je dat eerder al hebt aangekaart. Als dat niet het geval is, dan heb je als team een groot probleem, want dan heb je je rijder niet onder controle.

Er moest nog een schuld ingelost worden

Max kennende, hoe eerlijk hij is en hoe hard hij is (en hard is hij, want cadeautjes worden niet gegeven in de topsport), was het in dit geval een rekening die nog openstond. Die verrekend moest worden. Als het nu klaar is, dan is er niets aan de hand. Dan gaat Max naar Abu Dhabi om er alles aan te doen om die race te winnen, maar ook om er alles te doen wat hij kan om Pérez naar de tweede plek in het kampioenschap te helpen.

Als dit is zoals het is gegaan, dan moet Pérez ook zo eerlijk zijn om te zeggen: ‘Oké, we staan gelijk. Schoon schip, we beginnen opnieuw en help me alsjeblieft in Abu Dhabi, net zoals ik jou vorig jaar heb helpen winnen.’ Dat is hoe ik ernaar kijk.

Advertentie

Reacties

  • René heeft op 15 november 2022 geschreven:

    Wat een BS. Het zou Max juist gesierd hebben te laten zien dat de wereldkampioen niet te groot is om Perez er gewoon langs te laten. Wat kinderachtig om een half jaar later alsnog je gelijk te willen halen. Er staat voor hem niks meer op het spel. Zou ik moeten flikken op m’n werk; nee ik doe dat niet, want Pietje heeft een half jaar geleden….Zeer teleurgesteld in Max!

    Reageer
  • Chris heeft op 15 november 2022 geschreven:

    Hopelijk, is dat nu geregeld, want volgend jaar heeft hij Perez weer nodig om als buffer te kunnen dienen. De vorige teamgenoten van Verstappen waren slechter dan Perez, dus Verstappen heeft er ook belang bij dat Perez blijft.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie