De snedige opmerkingen die Hamilton maakt over de dominantie van Verstappen zijn verschrikkelijk. Ik kan ze ook echt niet plaatsen. Zeg dan niets en loop lekker in je mooie modepak de paddock in. Je bent een aanwinst voor de F1, je bent een levende legende. Als je de F1 zou verlaten, zou dat heel pijnlijk zijn voor de sport, want die heeft zulke personages nodig.

Maar je moet als geen ander weten hoe het werkt in de F1 als jij een dominante fase hebt met je team en je auto. Max zit nu al op dat niveau, hij geeft aan ervan te genieten zolang het duurt, en hij weet ook wel dat dit niet eindeloos is vol te houden.

Mercedes was zelf jaren dominant

Mercedes kreeg het zeven jaar lang voor elkaar en dan ben je de laatste die kan beweren dat een dominant team slecht is voor de sport. In die tijd keek iedereen naar twee Mercedessen die aan de horizon verdwenen. Nee, ze kunnen zich beter op zichzelf focussen, zorgen dat ze die auto sneller maken en dat ze weer mee kunnen vechten.

Het is met het nieuwe reglement wel leuk om te zien wie het meteen goed doet en wie het niveau kan volhouden. Ik zie Max de rest van dit seizoen nog wel een race of twee winnen. En ik hoop voor de sport dat Ferrari er ook nog één of twee kan pakken. Het is belangrijk om het seizoen goed af te sluiten en goed de winter in te gaan, met genoeg motivatie om een betere auto te ontwikkelen en beter in de wedstrijd te staan.

Dit was een fragment uit de column van Robert Doornbos voor TopGear Magazine 209 – vanaf 27 oktober in de winkel.

Advertentie

Reacties

 • Francis heeft op 17 oktober 2022 geschreven:

  This guy, became a man. Het vorige seizoen was Max al de betere, kon Hamilton al niet meer tippen aan het nivo van Max, probeerden op allerlei manieren toch te blijven aanklampen, zoals hij moedwillig Max van de baan af reed op Silverstone en Red Bull de 1 na de andere straf opgelegd kreeg. This, Sir Hamilton is losing his face and dignity.

  Reageer
 • Trebborq heeft op 16 oktober 2022 geschreven:

  Is het een idee om zelf content te creëren en niet alles letterlijk uit het Engels te vertalen?
  Als dat te lastig is, doe dan je best om een artikel om te zetten naar het Nederlands. Eerst alles vertalen en dan daar zelf een verhaal van maken, je weet wel, wat je ooit hebt geleerd met het maken van boekverslagen. Spring is in the air betekent niet, spring eens in de lucht.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie