Nu het Formule 1-seizoen erop zit, komt baas Bernie Ecclestone weer eens aan wat klusjes in en om het huis toe. Zo gaat hij eindelijk zijn garage opruimen, want de laatste tijd werd dat met een dikke vijftig auto’s een rommeltje.
 
In een vorig leven was Ecclestone werkzaam als verkoper van gebruikte auto’s. Daardoor begon hij in de jaren vijftig al met het verzamelen van auto’s, een hobby die in de loop der jaren aardig uit de hand is gelopen. En dus laat Bernie in totaal 43 auto’s veilen. Deze gaan morgen onder de hamer bij RM Auctions in Londen. Het topstuk van de collectie is een Mercedes-Benz 540K Roadster uit 1937, met een verwachte opbrengst van ongeveer vijf miljoen euro. Verder ontwaren we in de verzameling van Bernie een Mercedes Gullwing, een Maserati 2000 Coupé uit 1956, een Ferrari 275 GTB/4 uit 1967 en een ook al zeldzame Bizzarini uit 1966. Ben je een beetje krap bij kas, dan kun je bieden op een Mini die zo lijkt weggereden uit de film The Italian Job. Dan hebben we het wel over de eerste editie uit 1969, die met Michael Caine.
 
Met enige afgunst lezen we trouwens dat Ecclestone het grootste deel van zijn autoverzameling van de hand doet omdat hij zijn collectie wil ‘verfijnen’. Veel fijner dan dit wordt het volgens ons niet. Insiders beweren dat de 77-jarige Ecclestone inmiddels op een leeftijd is dat hij moet gaan nadenken over de nalatenschap voor zijn 28 jaar jongere echtgenote en zijn twee dochters. Niet dat die zich veel zorgen hoeven te maken, want het vermogen van paps wordt geschat op ruim drie miljard euro.
 
Zelf even kijken welke auto’s Bernie morgen allemaal laat veilen? Klik dan hier.
 

Reacties