Manor Racing brengt vandaag nieuws naar buiten: Mercedes-protegé en Renault-testrijder Esteban Ocon vervangt Haryanto als teamgenoot van Pascal Wehrlein. De 19-jarige Fransman zal de op acht na jongste F1-rijder ooit zijn wanneer hij eind deze maand zijn eerste Grand Prix rijdt. Rio Haryanto mag de rest van het seizoen de rol van testrijder op zich nemen.

De Indonesische coureur had een contract voor heel 2016, maar de laatste weken werd duidelijk dat zijn sponsoren niet tijdig de financiële middelen konden vinden om hem na de Grand Prix van Hongarije in zijn stoeltje te houden. Aangezien er slechts een week tussen de Hongaarse en de Duitse GP zat, kreeg Haryanto speciaal toestemming om in Duitsland in actie te komen terwijl er verder over zijn toekomst bij het team werd overlegd. Inmiddels is zijn deal met Manor beëindigd.

Dave Ryan, race director van Manor, omschrijft Haryanto als ‘een hooggewaardeerd lid van het team’. Hij zegt daarnaast: ‘We zijn blij om Esteban, een van de rijzende sterren van de Formule 1, bij Manor Racing te verwelkomen voor de rest van dit seizoen. Hij blonk uit als testrijder bij Renault en komt daarnaast dit jaar in actie in de DTM bij Mercedes-AMG.’

Ocon vervangt Haryanto – met dank aan Mercedes en Renault

De promotie van Ocon was enkel mogelijk met de goedkeuring van Mercedes en Renault. Het Duitse team bepaalt in principe of de jonge Fransman wel of niet mag tekenen. Renault ‘leende’ hem dit seizoen als reserverijder. Beide teams zijn gebaat bij deze zet: Renault kan de komende races bepalen of ze Ocon in 2017 willen inzetten, terwijl Mercedes zijn vooruitgang direct kan afmeten aan hun andere jonge rijder, Pascal Wehrlein.

Ocon bevestigde de overstap. ‘Ik wil graag het Renault Sport F1-team en Mercedes-Benz bedanken voor hun samenwerking om dit mogelijk te maken. Daarnaast gaat mijn dank uit naar Manor Racing voor deze kans, die ik met beide handen aangrijp. Het team boekt dit seizoen veel vooruitgang en ik kan niet wachten om daaraan bij te dragen.’

Ocon vervangt Haryanto per direct. Hij verschijnt eind deze maand voor Manor aan de start van de Belgische Grand Prix.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)