Het voelt niet alsof het stof echt is neergedaald over het F1-seizoen 2021. De nasleep van de controversiële finale in Abu Dhabi duurt nog voort. De FIA onderzoekt hoe een herhaling van de finale op deze manier in de toekomst voorkomen kan worden. De uitkomst zou (naar verluidt) kunnen bepalen of Lewis Hamilton terugkeert in 2022. Bij Hamilton is er nog complete radiostilte, op een (waarschijnlijk vooraf ingesproken) nieuwjaarsgroet aan de Chinese fans na.

Compleet nieuwe auto’s

Genoeg roddelpraat, de F1-onthullingen van 2022 staan voor de deur. Dit jaar is er een compleet nieuwe reglement met vereenvoudigde aerodynamica, een terugkeer van ground effects plus grotere velgen met wieldoppen. Deze veranderingen moeten zorgen voor spannendere races. Het betekent dat teams hun oude ideeën in de prullenbak moesten gooien en opnieuw moesten beginnen. Tenminste, voor de zaken die ze aan de nieuwe auto’s mogen aanpassen.

Strengere budgetten moeten het voor de grootste teams veel moeilijker maken om gewoon hun weg naar de voorkant van de startgrid te kopen. Grotere teams mogen minder uitgeven, waardoor de kansen eerlijker moeten zijn. Hier is een kort overzicht van de bevestigde datums waarop we de nieuwe laagvliegers van elk team te zien zullen krijgen. Zet ze maar alvast in je agenda.

Data F1-onthullingen 2022 en de namen van de auto’s

Aston Martin AMR22 – 10 februari
McLaren MCL36 – 11 februari
AlphaTauri AT03 – 14 februari
Ferrari – 17 februari
Mercedes W13 – 18 februari
Alpine A522 – 22 februari
Red Bull RB18 – nader te bepalen
Williams FW44 – nader te bepalen
Alfa Romeo C40 – nader te bepalen
Haas VF-22 – nader te bepalen

De testdagen in Barcelona zijn op 23 februari

De eerste drie testdagen beginnen op 23 februari in Barcelona, ​​dus alle teams die nog geen save-the-date hebben uitgestuurd, zullen hun auto voor die tijd moeten onthullen. Vanaf 10 maart volgen nog drie testdagen op het Sakhir International Circuit, een week voor de openingsrace van dit seizoen op dezelfde locatie in Bahrein.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear