TT-Circuit Assen wil ook maar wat graag een F1-race organiseren in Drenthe. Twee jaar geleden koos het Formula One Management (FOM) voor Circuit Zandvoort, maar Jos Vaessen, de voorzitter van The Dutch Grand Prix Foundation, denk dat er nog prima een tweede GP in Nederland gehouden kan worden. Dat zei hij tegen het Dagblad van het Noorden. Ook Fernando Alonso ziet dat wel zitten. TopGear mocht aanschuiven bij een gesprek met Fernando Alonso en zijn teamgenoot Esteban Ocon.

Alonso ziet graag F1 op Assen

Alonso ziet een race op TT-Circuit in Assen ook wel zitten. Sterker nog, hij dacht eerst dat het zo was: ‘Ik hou van MotoGP en ik weet dat MotoGP racet in Assen. Toen ik hoorde dat we gingen racen in Holland dacht ik dat Assen misschien een mogelijkheid was. Dat was niet het geval, dus ik ben blij om Zandvoort te ontdekken. Als Assen op een dag ook gebeurt, zou dat leuk zijn. Als ik op de Playstation MotoGP speel, is Assen heel speciaal. In de F1 zou het heel uitdagend zijn. En de paddock is groter.’

Wat vindt Ocon?

Alpine-teamgenoot Ocon is minder bekend met het circuit in het noorden van Nederland: ‘Ik ben er nooit geweest. Ik ken de baan niet precies. Ik kan er niet echt iets over zeggen. Zandvoort is mega. We moeten gewoon gaan racen en niet nadenken over wat had kunnen gebeuren en na de race reflecteren.’ Voor Ocon is Circuit Zandvoort een stuk bekender terrein. Hij racete al eerder door de duinen in de DTM. Hij gaf wel aan dat ook hij opnieuw het circuit moet ontdekken, want met de nieuwe bochten is er veel veranderd voor de coureurs.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)