Als dit niet eens een beetje de ‘modelbouwer die in zijn moeders kelder woont’ in jou wakker maakt, dan zit je inner-nerd bijzonder goed verstopt. Wat je hier ziet, is een ultra gedetailleerd modelautocircuit dat in opdracht van de F1 is gebouwd. In het seizoen van 2018 werd het circuitje constant van Grand Prix naar Grand Prix getransporteerd.

Het stond in de prestigieuze Paddock Club, dus je kunt er wel van uitgaan dat grote namen ermee speelden. En nu krijg jij ook de kans, want de modelracebaan gaat onder de hamer bij de RM Sotheby’s Abu Dhabi-veiling aan het eind van de maand. De waarde? Tja, we zijn er zelf ook niet blij mee, maar die ligt tussen de 20.000 en 30.000 dollar. Oef.

Het geld dat met de F1-slotcarbaan wordt opgehaald, gaat wel naar het goede doel. RM Sotheby’s doneert het aan stichting Reaching the Last Mile. Deze stichting staat voor het stoppen van te voorkomen ziektes in de armste landen ter wereld. Door de armoede worden veel kwetsbare gemeenschappen ernstig aangetast door zulke ziektes.

De F1-slotcarbaan mist geen enkel detail

Het hele circuit is handgemaakt door het bedrijf Slot Mods Raceways uit Detroit. De schaal van het model is 1 op 32 en het is een origineel ontwerp waarop twee raceauto’s het tegen elkaar kunnen opnemen. Een beetje zoals het op dit moment ook in de echte F1 gaat, zeg maar. De details zijn geweldig, toch? Er zijn handgeschilderde ventilatoren, op maat gemaakte gebouwen, echte Formule 1-sponsoren en nog veel meer. Het is zeker beter dan de oude Scalextric-modellen die in onze huiskamers stonden.

De F1-slotcarbaan heeft zelfs ingebouwde elektrische laptiming en camera’s om de race te filmen. Slot Mods Raceways deed er blijkbaar tussen de drie en zes maanden over om één modelcircuit te maken. Dat geloven wij best. Maar hé, voor het beste kerstcadeau ooit moet je iets overhebben, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear