Vroeger waren oordoppen onderdeel van de standaarduitrusting bij een F1-weekend, in plaats van een oranje cape en rookbommen. Uit die tijd komt deze kampioensauto van Michael Schumacher. Niet de meest legendarische Schumacher F1-auto (dat is in onze ogen de F2004), maar alsnog goed voor een klein fortuin.

Wat is dan een fortuin? Zo’n 9,5 miljoen euro voldoet daar wel aan. Daar wordt deze F2003 GA (vernoemd naar Fiat-baas Gianni Agnelli) op geschat. Het is de Ferrari die Michael Schumacher naar zijn zesde wereldtitel reed in 2003.

Een echte F1-auto kan van jou zijn

Dit exemplaar is geen showmodel, replica of reserveauto. Nee, de auto die je op de foto’s hierboven ziet, is echt bestuurd door Michael Schumacher. En hoe. Met deze F2003 GA reeg Schumi vijf Grand Prix-overwinning aaneen wat ervoor zorgde dat zijn zesde coureurstitel won. Het was Ferrari’s vijfde constructeurskampioenschap op rij.

Misschien wel de beste reden om te investeren in deze kampioensauto van Michael Schumacher is de motor. In 2003 was een schreeuwende V10 de maatstaf. Niemand had gehoord van hulpjes als DRS of KERS. Een échte F1-auto met een 3,0-liter V10 die van geen ophouden weet: hij gaat door tot de 19.000 tpm en haalt zo gemakkelijk 860 pk.

Je hebt tot 9 november de tijd om te sparen voor de kampioenschapsauto van Michael Schumacher uit 2003. Dan gaat hij onder de hamer bij RM Sotheby’s. Om hem te demonstreren, heeft het veilinghuis Schumacher’s zoon Mick gevraagd om hem te testen op het circuit van Fiorano. Hieronder vind je de beelden van de jonge Schumacher.

Mercedes C63 AMG van Michael Schumacher

LEES MEER: Kooptip: Oude Mercedes C63 AMG van Michael Schumacher

Voor een wat coulanter bedrag dan de F1-auto

Reacties

  • Frans heeft op 10 november 2022 geschreven:

    Verkocht voor meer dan 14 miljoen Zwitserse Francs

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)