Ferrari heeft zijn tweede opeenvolgende zege binnen. Op Silverstone bleef Kimi Raïkkönen net als vorige week in Frankrijk zijn concurrenten voor. Met een tweede en derde plaats voor Alonso en Hamilton hield McLaren de schade nog beperkt.

Heeft Tyler Hamilton zijn zenuwen niet in bedwang kunnen houden? Of hebben Ferrari en Kimi gewoon slimmer gereden? Feit is dat de bewierookte Brit ondanks zijn pole position de overwinning aan Ferrari heeft moeten laten. Vanaf de eerste ronde rijdt Kimi vlak achter de McLaren, loerend op een kans om de kop over te nemen. Die komt bij de eerste reeks pitstops in de zestiende ronde. Hamilton rijdt niet lekker weg, verliest seconden en de Fin ligt eerste.

Bij de tweede serie pitstops blijkt vervolgens de strategie van Ferrari. Omdat Kimi bij de eerste stop meer benzine aan boord heeft gekregen kan hij zes ronden langer doorrijden, wat hem precies de tijdwinst oplevert die hij nodig heeft. Alonso komt niet in de buurt van de Ferrari, en ook Hamilton moet zich al snel gewonnen geven. Wel is het knap dat de jonge Engelsman voor de achtste achtereenvolgende keer op het podium staat.

Dat betekent bovendien dat zijn voorsprong in het kampioenschap redelijk intact blijft. Met 70 punten heeft Hamilton nu 12 punten voorsprong op teamgenoot Alonso, al is Kimi met zijn 52 punten duidelijk in aantocht. In het klassement voor constructeurs is de voorsprong van McLaren op Ferrari inmiddels teruggelopen tot 24 punten.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie