Je zou denken dat overheden flitscamera’s uit zetten als een brug tijdens een demonstratie-evenement met een Formule 1 auto speciaal hiervoor wordt afgesloten. Maar de plaatselijke overheid in het Indiase Mumbai denkt daar heel anders over. Niet vreemd, omdat er een snelheidsovertreding is begaan met een bijbehorende boete van ruim 20.000 euro!
 
Je zou toch verwachten dat Formule 1 coureurs juist de opdracht hebben zo hard mogelijk te gaan. David Coulthard, die aan het einde van het afgelopen seizoen officieel afscheid nam van de Formule 1, was als testrijder van het Red Bull team gevraagd voor 50.000 uitzinnige racefans zijn kunsten te tonen.
 
Deel van het parcours was de Rajiv Ghandi Sea Link, waar normaal een snelheid geldt van 100 km/u en op sommige plekken maar 50 km/u. David ging met 260 km/u door de flitser en daarom hebben de autoriteiten besloten 20.000 pond in te houden op de borg die er door de organisatie voor het evenement was betaald. Coulthard werd in ieder geval niet staande gehouden om het uit eigen zak te betalen.

Reacties