Je hebt er vast wel een paar thuisliggen: oude foto’s van je grootouders of overgrootouders. Met kleurloze en vaak wazige foto’s krijg je een kleine blik terug in de tijd. Nou was de wereld wel degelijk in kleur en waren de mensen ook echt niet onscherp. Dit lag natuurlijk aan de camera’s. Waarom zou je dan niet de moderne wereld kunnen fotograferen met zo’n camera om alles er vintage en oldschool eruit te laten zien? Vet hipster. Dat is precies wat deze Formule 1-fan gedaan heeft.

Joshua Paul heet de geniale fotograaf die op de idee gekomen is. Hij heeft vanaf 2014 tot en met het huidige seizoen veel races bezocht met zijn eeuw oude camera. Daar heeft hij tijdens de races overal foto’s van genomen. De auto’s, coureurs, ingenieurs en de gridgirls; niks heeft de lens van dit toestel uit 1913 weten te ontlopen. Zelfs onze Nederlandse raceheld is vastgelegd. Daarbij heeft Verstappen goed eraan gedacht dat je niet mag lachen op oude foto’s.

Zijn de foto’s goed gelukt?

Het resultaat van deze fotosessies is verbluffend. Als je niet beter wist zou je echt denken dat deze foto’s in het begin van de vorige eeuw zijn gemaakt. Al verklapt het uiterlijk van de auto’s wel dat dit vrij recente kiekjes zijn. Het Instagram-account van de fotograaf staat vol met nog meer van deze gave vintage F1-foto’s. Deze kan je in de gaten houden als je up-to-date wil blijven van de oude foto’s.

Foto’s: Joshua Paul

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie