Na Honda, BMW en Bridgestone alweer een afhaker in de Formule 1. Toyota trekt zich terug uit de koningsklasse van de autosport. In onze ogen best logisch, de LF-A is immers uitontwikkeld. Zelf noemt de fabrikant de kredietcrisis als reden van vertrek. Ook bij Renault is men nog in beraad over deelname in 2010.
 
Het begint een beetje op de DTM en WTCC te lijken, die Formule 1. Niet te hopen dat er straks nog maar een of twee merken overblijven. Ook Renault krabt zich na het nieuws van Toyota even achter de oren. Zo goed gaat het immers niet daar in Frankrijk. Bovendien, ING heeft zich ook teruggetrokken als hoofdsponsor. Volgens Ghosn, opperhoofd van Renault, neemt de fabrikant voor het einde van dit jaar de beslissing over deelname volgend seizoen.
 
Het vertrek van Toyota betekent goed nieuws voor de Zwitserse investeringsmaatschappij Qadbak. Zij hebben blijkbaar geen last van de crisis en staan op de reservelijst voor deelname volgend seizoen met het voormalig BMW-Sauber team. Grote kans dus dat ze erbij zijn.

Reacties