Deze week wordt er flink getest door het merendeel van de  Formule 1-teams. Het circuit van Jerez in Spanje vormt het decor van deze collectieve proef.

Nog maar 58 dagen voordat het F1-geweld weer losbarst. Het is nog te vroeg om iets zinnigs te zeggen over de kansen van de verschillende teams, maar afgaande op de berichten die ons vanuit Spanje bereiken is er toch een aantal interessante weetjes.

Zo mogen we bijvoorbeeld tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso niet onderschatten. Hij is weer terug bij zijn oude liefde Renault en zet prompt de snelste tijd neer op de tweede testdag. Met zijn tijd van 1 minuut en 19.503 seconden is hij een tiende sneller dan zijn landgenoot – en voormalig teamgenoot bij McLaren – Pedro de la Rosa. Dit geeft hoop voor een spannende driestrijd tussen Ferrari, McLaren en Renault voor komend raceseizoen.

Over Ferrari gesproken, zij hebben hun nieuwe bolide ook met succes getest deze week. De auto die net uit de fabriek is gerold presteerde constant en was vooral erg snel. Het team laat ons weten dat de problemen van vorig jaar met succes zijn verholpen. Best angstaanjagend, aangezien de auto van vorig jaar nou niet bepaald traag was…

De coureurs van McLaren konden ook flink aan de bak deze week. De la Rosa en nieuweling Heikki Kovalainen reden samen in totaal maar liefst 241 rondjes op één testdag. De Fin reed de zesde tijd.

David Coulthard stuurde zijn Red Bull RB4 ook voor de eerste keer over de Spaanse racebaan. Hij vertelde dat het tijd wordt dat de investeringen in de auto worden omgezet in prestaties op het circuit. Zijn Australische teamgenoot Mark Webber voorspelde een toename van het aantal ongelukken door het ontbreken van traction control, met name tijdens zwaar weer. Dus, nog meer spektakel!
   

Reacties