Als F1-fan wil je best een paar uur in de regen wachten om je favoriete coureur langs te zien vliegen. Waarschijnlijk ben je toch gezellig met vrienden en met een beetje geluk gaan de ondersteunende races wel door. Maar als de race vervolgens niet doorgaat na al die uren nattigheid, dan is dat vrij zuur. En vergeet niet dat de bezoekers hun auto uit een modderig weiland moesten bevrijden en daarna moesten aansluiten in een file richting de snelweg.

Het is daarom best begrijpelijk dat je na zo’n lange dag in de regen zitten voor niets, graag je geld terug wilt. De F1-baas Stefano Domenicali is het daar niet mee eens. ‘Je kunt betalen voor een ticket en dan is het wat het is’, meent hij. Dat meldt GP Fans. Hij sluit niet uit dat de partij die de tickets verkocht, misschien nog wel een vorm van compensatie gaat regelen.

Waarom geen geld terug bezoekers GP van België

Lewis Hamilton stipte het gisteren al even aan. De F1-auto’s kropen een paar rondes achter de safety car aan om aan het minimaal aantal rondes te voldoen. Volgens de Mercedes-coureur dat ook de enige reden van de paraderondes; zodat er geen geld terugbetaald hoefde te worden. Volgens de CEO maakt dat geen donder uit: ‘Twee of nul rondjes maakt geen verschil. Formeel gezien is het een race.’

Advertentie

Reacties

 • Ron heeft op 31 augustus 2021 geschreven:

  Schande! F1 lijkt zo’n beetje het enige evenement dat hier mee wegkomt! Wij hebben behalve het ticket, ook nog andere kosten gemaakt, reiskosten, bijv. 8 uur rijden, om ff nat te worden en erachter te komen dat er Géén!!!! RACE is.

  • Nee hoor heeft op 31 augustus 2021 geschreven:

   Als het bij Wimbledon regent op de dag dat jij komt kijken, ben je je geld ook kwijt. Een voetbalwedstrijd zonder publiek omdat een club straf van de KNVB heeft? Ook geen compensatie voor de seizoenkaarthouders. Het is echt niet alleen F1, hoeveel uitroeptekens je ook gebruikt.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie