George Russell werd in zijn eerste seizoen bij Mercedes nog wel eens ‘Mr. Consistency‘ genoemd. Waarschijnlijk past de bijnaam ‘Bad Luck George‘ nu beter. Na jaren in het achterveld zwoegen bij Williams is er in 2020 eindelijk de kans om een invalrace bij Mercedes te rijden. Die race blijkt een opeenstapeling van pech. En als hij dan eindelijk naar Mercedes mag, valt het team van de troon.

Voorlopig gaat het in 2023 niet van een leien dakje. In Saoedi-Arabië lijkt Russell een podium te pakken door een straf voor Alonso, maar later wordt de straf teruggedraaid en moet de Britse coureur zijn beker afstaan. In Melbourne maakt Russell zelfs kans op de overwinning, maar dan geeft zijn motor de geest. Zelfs als de motor het wel volhoudt, is het geen pretje om in te rijden zegt Russell.

Russell over de Mercedes F1-auto van 2023

In een gesprek met het Duitse Bild vergelijkt Russell het rijden in de Mercedes F1-auto met paardrijden: ‘Een Mercedes is een sneller paard dan een Williams, maar het gaat niet alleen om snelheid. Als je met een paard van A naar B rijdt en het paard zeurt niet, dan is het alsof je in een F1-auto zit die past bij jouw rijstijl.’ Dat is niet het geval bij de Mercedes W14.

‘Wij hebben momenteel een kreupel paard. We weten dat er veel kracht in zit, maar hij is niet blij dat iemand erop wil rijden. Hij heeft nog steeds een eigen wil die je soms van de wijs brengt. We moeten nog aan elkaar wennen en hem ontwikkelen om hem snel en tam te maken’, zegt Russell. Misschien nog maar even bij de hoefsmid langs voor de GP van Azerbeidzjan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)