Even leek het er gisteren op dat er klein sprankje hoop op een overwinning was voor Verstappen. Na een goede start kon hij dicht bij Bottas blijven. Naarmate de race vorderde werd het echter duidelijk dat het kleine beetje hoop vakkundig door Mercedes de kop in werd gedrukt.

Uiteindelijk eindigde Verstappen in de grindbak door een klapband, maar het werd al eerder duidelijk dat hij de race niet zou winnen. Verstappen probeerde eerder naar binnen te gaan om voor Bottas uit te komen na de pitstopronde, maar omdat Mercedes twee coureurs had, konden ze met Bottas Verstappen afdekken, hem ophouden en vervolgens een andere strategie voor Hamilton proberen zodat die ook voor de Nederlander uitkwam.

Dit soort teamwerk heeft Red Bull in het verleden ook overwinningen opgeleverd. Gisteren werd het weer duidelijk dat Red Bull echt dringend een tweede coureur nodig heeft die bij Verstappen en de Mercedessen in de buurt kan blijven. Red Bull heeft nou eenmaal de langzamere auto van de twee teams en zij zullen alle tactische opties nodig hebben in de race om het Mercedes moeilijk te maken.

Met deze één-twee-finish pakte Mercedes de zevende constructeurstitel op rij. Als een team die opeenvolging van titels wil doorbreken, zullen er twee coureurs achter het stuur moeten zitten die het maximale uit de auto halen. En dat gebeurt op dit moment niet met Alexander Albon.

De Thaise coureur heeft in het verleden echt wel laten zien dat hij goed kan rijden, maar op dit moment lijkt het gewoon de verkeerde coureur op de verkeerde plek te zijn. Of de slechte resultaten van de tweede Red Bull-auto nu de schuld zijn van het team of van Albon; deze combinatie werkt voor beide partijen niet. Helmut Marko gaf eerder aan dat de afgelopen twee weken cruciaal zouden zijn voor de toekomst van Albon. De resultaten van die twee races spreken voor zich.

Bij Gasly zien we nu ook dat een demotie soms beter kan zijn voor de coureur om het zelfvertrouwen te herwinnen en beter te presteren. Albon verdient zeker een tweede kans, maar niet meer bij Red Bull. De vraag is alleen: wie gaat hem volgend jaar vervangen naast Verstappen?

Stand Formule 1-kampioenschap na de GP van Emilia-Romagna 2020

  1.  L. Hamilton 282
  2.  V. Bottas 197
  3.  M. Verstappen 162
  4.  D. Ricciardo 95
  5.  C. Leclerc 85
  6.  S. Pérez 82
  7.  L. Norris 69
  8.  C. Sainz Jr. 65
  9.  A. Albon 64
  10.  P. Gasly 63
  11.  L. Stroll 57
  12.  E. Ocon 40
  13.  D. Kvyat 26
  14.  S. Vettel 18
  15.  N. Hulkenberg 10
  16.  K. Räikkönen 4
  17.  A. Giovinazzi 4
  18.  R. Grosjean 2
  19.  K. Magnussen 1
  20.  N. Latifi 0
  21.  G. Russell 0

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)