‘De overwinningen van Ferrari zijn klaar na België en Italië, in de rest van de races hebben ze niks te zoeken.’ We horen het ons nog zo zeggen. Wat zaten we fout. De upgrades van Ferrari na de zomerstop, en vooral die bij Singapore, hebben van de Ferrari opeens een waardige rivaal voor Mercedes gemaakt.

De snelheid van de motor hielp uiteraard wel iets op het Marina Bay Circuit, maar grip en tractie uit de bochten zijn minstens zo belangrijk op het stratencircuit. Deze twee dingen waren eerder in het seizoen ver te zoeken bij de SF90. Vettel en Leclerc bewezen nu dat ze ook op een stratencircuit kunnen domineren.

Eén keer een overwinning pakken met een gelukje, dát kan gebeuren. Misschien zelfs twee keer met geluk als je Guus heet (of Gastone Paperone in Italië). Maar als je drie keer op rij wint, laat je zien dat je een serieuze kandidaat bent. Wordt de rest van dit seizoen een nagelbijter? De rest van de races worden in ieder geval spannend.

Helaas, voor dit seizoen zullen de overwinningen weinig meer uitmaken voor de strijd om het kampioenschap. Maar volgend jaar komen er niet heel veel regelwijzigingen, wat betekent dat het volgende seizoen wel een spannende strijd kan gaan worden om het kampioenschap als de top drie teams zo dicht bij elkaar blijven.

Voor nu zorgt het een-tweetje van Ferrari ervoor dat Max Verstappen het moeilijk gaat krijgen in de strijd om de derde plek. Hij staat nu op 200 punten, net als Charles Leclerc. Vettel sluit daarachter aan met een afstand van slechts zes punten. De eindstand van 2019 is dus ook nog lang niet bepaald. We zijn benieuwd naar de GP van Rusland, volgend weekend.

Stand Formule 1-kampioenschap na de GP van Singapore 2019

1.  L. Hamilton 296
2.  V. Bottas 231
3.  C. Leclerc 200
4.  M. Verstappen 200
5.  S. Vettel 194
6.  P. Gasly 69
7.  C. Sainz Jr. 58
8.  A. Albon 42
9.  D. Ricciardo 34
10.  D. Kvyat 33
11.  N. Hulkenberg 33
12.  L. Norris 31
13.  K. Räikkönen 31
14.  S. Pérez 27
15.  L. Stroll 19
16.  K. Magnussen 18
17.  R. Grosjean 8
18.  A. Giovinazzi 4
19.  R. Kubica 1
20.  G. Russell 0

Foto: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie