Zat je gisteren op de bank bij je eigen moeder of bij je schoonmoeder, waardoor je de race niet hebt kunnen zien? Geen zorgen hoor, je hebt niet bijzonder veel gemist. Mercedes pakte hun vijfde één-twee-finish van het seizoen en Verstappen kon de laatste podiumplek pakken.

Updates

Bijna alle teams hadden dit weekend upgrades voor de auto meegenomen. We hoopten stiekem dat Red Bull en Ferrari met deze verbeteringen het gat naar Mercedes kon dichten. Het tegenovergestelde blijkt het geval. Mercedes is niet alleen nog steeds de snelste auto, ze zijn nog eens stuk sneller geworden in Spanje. Bottas zal dan ook de enige coureur zijn die Hamilton uit kan dagen dit seizoen.

Red Bull is wel dichter in de buurt van Ferrari gekomen als we kijken naar de snelheid van de auto. De strategen bij Ferrari wisten de race voor hun coureurs weer grandioos te verpesten. Dat zorgde er onder meer voor dat Verstappen de laatste podiumplek kon pakken, die hem ook weer de derde plek in het kampioenschap bezorgd. De afstand naar de Mercedessen zei echter genoeg. Ook al wist hij de derde plek te pakken, hij kon geen een keer een bedreiging vormen voor Bottas.

Hoe nu verder?

De volgende race is de GP van Monaco op 26 mei. Normaal gesproken is Red Bull de grote favoriet voor een overwinning op het stratencircuit van Monaco. Maar Verstappen zei gisteren tegen Motorsport.com dat Mercedes ook in Monaco de favoriet is. In de langzame bochten van sector 3 in Barcelona kon de RB15 niet aan de Mercedes tippen. En aangezien Monaco een aaneenschakeling is van langzame bochten, zal Max het daar moeilijk krijgen tegen de macht van Mercedes.

Stand F1-kampioenschap na de GP van Spanje

1.  L. Hamilton 112
2.  V. Bottas 105
3.  M. Verstappen 66
4.  S. Vettel 64
5.  C. Leclerc 56
6.  P. Gasly 21
7.  K. Magnussen 14
8.  S. Pérez 13
9.  K. Räikkönen 13
10.  L. Norris 12
11.  C. Sainz Jr. 10
12.  D. Ricciardo 6
13.  N. Hulkenberg 6
14.  L. Stroll 4
15.  A. Albon 3
16.  D. Kvyat 3
17.  R. Grosjean 1
18.  A. Giovinazzi 0
19.  G. Russell 0
20.  R. Kubica 0
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie