We kregen vanmiddag nog een mailtje van Pirelli met de bandenkeuze voor de GP van Monaco. Het had er nog lichte schijn van dat deze GP door zou gaan op 24 mei, maar ook deze race is nu dan toch afgelast. Net als de GP van Nederland en de GP van Spanje. Het bericht komt officieel van de FIA en de organisatie van F1 en is niet gebaseerd op speculatie. Monaco gaat dit jaar zelfs helemaal niet door. Nederland en Spanje kunnen nog opnieuw gepland worden.

In totaal zijn er nu zeven races uitgesteld of geannuleerd: de GP’s van Australië, Bahrein, China, Vietnam, Nederland, Spanje en Monaco. De GP van Azerbeidzjan op 7 juni is de eerste op de agenda die nog door zou kunnen gaan. Mocht die ook het onderspit delven, dan zijn de eerstvolgende de GP van Canada (14 juni) en de GP van Frankrijk (28 juni). Voor nu is het koffiedik kijken wanneer de eerste race zal plaatsvinden.

‘Alle partijen hebben gezegd dat ze kijken naar de levensvatbaarheid van alternatieve data, om zo de races later in het seizoen te kunnen rijden’, aldus de pagina van F1. Alle berichten over een nieuwe datum zijn voor nu nog gebaseerd op speculatie of geruchten. ‘Alle toegangskaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Meer informatie over de refund policy zullen wij zo snel mogelijk verstrekken naar de tickethouders’, meldt de organisatie van de Dutch GP.

GP van Nederland uitgesteld

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)