Dit zat er dik in. Tegenover de officiële website van Formule 1 bevestigt Honda dat Red Bull zich ‘schrap zet voor nog meer pijn in de aankomende races’. Ze hebben de tweede motor van Max Verstappen nog eens goed bekeken en geoordeeld dat de krachtbron definitief is afgeschreven. Max rijdt momenteel al met zijn derde motor van dit seizoen. Als Verstappen nog een keer een nieuwe motor moet, dan overschrijdt hij de wissellimiet wordt hij bij de start tien plaatsen teruggezet.

Gridstraffen Max Verstappen onvermijdelijk

Het F1-seizoen van 2021 telt nog maximaal twaalf races. Je kunt er dus eigenlijk zeker van zijn dat de motor nog minimaal één keer gewisseld moet worden. Andere teams zitten pas aan hun tweede motor en hebben dus nog één strafvrije wissel te gaan. Nu zowel Mercedes en Red Bull als Hamilton en Verstappen nek aan nek gaan in het kampioenschap, kunnen deze gridstraffen Max Verstappen en het team de kop kosten.

Tactische wissel

Tegen F1-insider.com vertelde teamadviseur Helmut Marko al dat Red Bull overweegt om de vierde motor al in België te monteren. Niet omdat de derde motor al aan vervanging toe is, maar omdat ze dan eerder de gridstraf pakken. Volgens Marko is er geen beter circuit om in te halen. Spa biedt dus de beste kans om pijn van tien plaatsen gridstraf goed te maken. Zeker als het gaat regenen. We gaan het dit weekend meemaken.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie