De planning voor de onthulling van alle F1-auto’s voor 2020 was net volledig bekend, maar Haas gooit roet in het eten door vroegtijdig hun auto te onthullen. Dit is de Haas VF-20 die het team terug moet brengen naar betere tijden.

Na het debacle van vorig jaar met hoofdsponsor Rich Energy en de algehele resultaten, zien we de terugkeer van de livery die we van 2016 tot en met 2018 van het Amerikaanse team gewend waren. Verder zien we geen grote veranderingen in het design van vorig jaar. Dit zal bij vrijwel alle teams het geval zijn, aangezien de regels dit jaar voornamelijk hetzelfde blijven.

Voor Haas zal dit een extra uitdaging betekenen, omdat zij vorig jaar geen idee hadden waar het fout ging in hun ontwerp. De banden brandden vaak op aan de buitenkant, maar vanbinnen waren ze dan nog ijskoud. Een beetje alsof je een lasagne probeert op te warmen in de magnetron, dus.

Het is geen garantie dat Haas weer achteraan het veld zal bungelen, maar Drive to Survive-held Günther Steiner zal met zijn team alles uit de kast moeten halen om weer terug te komen in de middenmoot. Coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen bezetten ook dit jaar weer de stoeltjes in de Haas-auto. Op 19 februari zullen we de eerste testresultaten van de VF-20 in Barcelona zien, maar op 15 maart moet het team aan de bak tijdens de GP van Australië.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie