Het zat er aan te komen, de eerste eindoverwinning van Lewis Hamilton. Na vijf podiumplekken in evenzovele Grands Prix stond de jonge Engelsman nu voor het eerst op het allerhoogste trapje. En ook dat doet hij dus sneller dan ieder ander.

Het was een hectisch geheel daar in Canada. In totaal vier keer rukten pace-cars het circuit op om de wedstrijd te neutraliseren. Meest angstige moment was de crash van de Pool Robert Kubica voor wiens leven zelfs even gevreesd moest worden. Gelukkig viel het mee en brak hij slechts een been. Wonderbaarlijk voor degenen die de crash zagen.

Lewis Hamilton reed de wedstrijd onverstoorbaar en leidde van begin tot het eind. Zijn poleposition werd alleen in de eerste bocht bevochten, maar teamgenoot Fernando Alonso zag zijn kamikaze-poging in het gras mislukken. De regerend wereldkampioen had sowieso zijn dag niet en eindigde op een kleurloze zevende plek.

Nummers twee en drie op het podium waren verrassingen. Nick Heidfeld en Alexander Würz gaven vooral Ferrari het nakijken. Verrassend ook dat een aantal oudgedienden het moest afleggen tegen de jeugd. Het veelgeprezen talent Kovaillainen loste eindelijk iets van zijn belofte in en werd vierde.

Uitslag:

1. Lewis Hamilton      Vodafone McLaren Mercedes
2. Nick Heidfeld         BMW Sauber F1 Team-BMW
3. Alexander Wurz     AT&T Williams-Toyota

Stand:

1. Lewis Hamilton        48
2. Feranando Alonso    40
3. Felippe Massa          33   

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie